Cea mai mare reţea de trafic de persoane din România, destructurată la Craiova

1166

Cea mai mare reţea de trafic de persoane din România a fost destructurată. O poveste de film, anchetată de procurorii DIICOT şi agenţii FBI, iese la lumină. Sute de oameni, printre care şi copii, au fost trimişi ilegal în America, pe la graniţa cu Mexic. Interlopii români le cereau mii de euro, apoi îi obligau să fure, iar pe femei să se prostitueze, ca să-şi plătească datoriile. Înarmaţi cu lopeţi, jandarmii descind pe un domeniu de lux din Craiova. În curtea vilei cât un bloc, sub pământ, găsesc mai multe dispozitive electronice, bani, pistoale, carduri şi documente. Şase maşini de lux şi 35 de mii de euro ajung în custodia procurorilor. Când le confiscă, începe scandalul.

Capul reţelei, zis Rechinu’, a dat explicaţii autorităţilor mexicane. Membrii clanului acţionau sub comanda lui. Ancheta vizează, în primul rând, traficul de persoane pe ruta România-Mexic-Statele Unite.

Victimele ajungeau în America sărind gardul de la graniţa cu Mexic. Un drum pentru care o familie trebuia să le plătească traficanţilor zeci de mii de euro.

sursa:antena1