Centru de prelucrare a lânii deschis în comuna Runcu de o societate a Complexului Energetic Oltenia

337

Societatea Minprest, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, va deschide un centru de prelucrare a lânii în localitatea Runcu. Unitatea desfășoară, în general servicii aferente exploatării a cărbunelui, dar conducerea acesteia vrea să-și diversifice activitate. Reprezentanții societății au identificat, deja, terenul, care aparține Primăriei comunei Runcu.

Adi Câmpeanu, primarul localității Runcu

Centrul de prelucrare a lânii ar fi primul de acest gen din județul Gorj. În prezent, crescătorii de ovine merg în județul Sibiu pentru valorificarea lânii, pentru care Ministerul Agriculturii oferă o subvenție de 2 lei pentru un kilogram.

Adi Câmpeanu, primarul localității Runcu

Investiția va fi realizată cu fonduri europene care vor fi puse la dispoziție prin Oficiul Zonelor Montane din Gorj, cu sediul în localitatea Tismana. Reprezentanții societății Minprest au depus o declarație de intenție la acest oficiu și se așteaptă deblocarea fondurilor europene în vederea asigurării finanțări. Până în prezent, au fost depuse 20 de solicitări pentru finanțarea unor proiecte în zonele montane din județul Gorj.

Marian Diaconescu, consilier în cadrul Oficiul Zonelor Montane Gorj

a declarat