Centura Targu Jiu, lăsată in paragina

457

Se alege praful de varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu.De patru ani, autoritățile nu reușesc să construiască 20 de kilometri de drum. Centura care ar rezolva problema traficului din oraș este departe de a fi finalizată. La început, s-au opus cei expropriați, care au cerut în instanță despăgubiri. Iar acum s-a aflat ca proiectul după care a lucrat constructorul era greșit. Mai mult, Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, a precizat că firma italiană care se ocupa de realizarea lucrărilor a reziliat contractul.

Ion Tudor

Reprezentanții de la Drumuri au declarat în nenumărate rânduri că lucrările bat pasul pe loc din cauza exproprierilor. De vină este municipalitatea, care a întocmit planurile parcelare.

Ion Tudor

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, face lumină. Acesta susţine că lucrările la varianta ocolitoare a municipiului nu sunt blocate din cauza municipalităţii.

Marcel Romanescu

Construcţia variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a început în anul 2014 şi trebuia să se finalizeze, conform contractului, într-un termen de doi ani. În acest an nu s-a lucrat deloc la varianta de ocolire. Valoarea contractului este de 32 de milioane de euro fără TVA.