Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu vrea bani din închirierea Stadionului Municipal

525

Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu vrea bani din închirierea noului Stadion Municipal, care se află în patrimoniul Primăriei. Într-un comunicat de presă emis de reprezentanții clubului se menționează faptul că închirierea arenei sportive fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu este ilegală şi abuzivă, având în vedere prevederile contractului de comodat încheiat în anul 2005.

„Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvenţă şi orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajaţii, jucătorii şi creditorii clubului“, se arată în comunicatul clubului Pandurii, care a înştiinţat astăzi Direcţia de Patrimoniu şi Primăria Târgu Jiu că este de acord cu închirierea Stadionului Municipal şi pentru alte entităţi sportive care plătesc către club chirie pentru folosirea acestuia. Mai mult decât atât, clubul de fotbal amenință chiar cu depunerea de plângeri penale în cazul în care stadionul va fi închiriat fără acordul lui. Tot în comunicatul emis se precizează că Pandurii Lignitul a investit opt milioane de euro în stadion.

În schimb, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține că Pandurii nu poate să aibă asemenea pretenții, deoarece acestea nu fac obiectul contractului de comodat, iar stadionul aparține Primăriei Târgu Jiu.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu