Clubul Rotary Târgu-Jiu organizează o nouă ediție a programului ” Promenada Inimilor”

326

Clubul Rotary Targu Jiu, continua și in acest an , programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Așadar, pe data de 29 septembrie 2019, începând cu ora 10:00, la lansarea traseului va avea loc și organizarea unui cros. Startul de va da la Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu, iar traseul are o lungime de circa 3 km.

Nicolae Goață

A spus Nicolae Goață, președintele Club Rotary Târgu Jiu. De asemenea, circulația va fi întreruptă pe perioada desfășurării competiției. Astfel, cei care vor alerga pornesc de la  Poarta Sărutului, apoi pe Aleea Parc spre Piața Centrală, strada Bicaz, iar orpirea va fi la Sala Sporturilor din oraș. Tot aici vor fi premiați și câștigătorii. Reprezentanții Clubului Rotary Târgu Jiu se așteaptă ca în acest an să fie peste 400 de participanți.

Nicolae Goață

Mai mult, la acest concurs vor lua parte și sportive de performanță. Reamintim ca la competiție pot lua parte cetățeni de toate vârstele.

Programul ”Promenada Inimilor” a fost lansat în România în 2013 și s-a bucurat de un succes răsunător, luptând împotriva bolilor cardiovasculare.