CNAIR vrea să dea în judecată Primăriile Târgu Jiu și Bumbești Jiu

182

Situație tot mai încâlcită pe varianta ocolitoare! Compania de Drumuri vrea să dea în judecată Primăria Târgu Jiu pentru că ar fi acordat autorizații de construcție pentru 16 imobile situate pe traseul centurii deși se știa, atunci când au fost emise documentele, că tot ce va fi construit acolo va fi demolat. Informațiile se regăsesc într-un proiect de hotărâre emis de Ministerul Transporturilor prin care se solicită o sumă mai mare pentru a despăgubi proprietarii de la Târgu Jiu. Iată reacția Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Îl ascultăm pe Cristi Tudor, reprezentantul instituției.

În plus, Compania de Drumuri vrea să recupereze și bani de la Primăria Târgu Jiu. Este vorba despre aproape 3,5 milioane de lei. De asemenea, Primăria Târgu Jiu și cea din Bumbești Jiu vor fi acționate în instanță de CNAIR pentru că nu au pus la dispoziția CNAIR mai multe documente care au ținut lucrările în loc.

Cei 16 proprietari așteaptă să fie despăgubiți după care vor permite și accesul utilajelor. Cel mai complicat caz este al lui Constantin Ancuța. Bărbatul și-a construit casa, cu aviz de la Primărie, chiar dacă autoritățile locale știau exact care este traseul centurii. În total, doar pentru aceste 16 imobile, statul va aloca aproximativ șase milioane de lei expropriaților. În replică, Primăria Târgu Jiu transmite că informațiile pe care le are Ministerul Transporturilor sunt greșite. Vine cu explicații Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al instituției.