Conflict între primar și director de școală. Bârcă, în duel cu șeful unității de învățământ

1083

Conflictele între primarii localităților din județ și directorii de școli din Gorj, persistă! O spune inspectorul general al IȘJ Gorj, Dana Constantinescu, care se confruntă în continuare cu astfel de situații. Șefa instituției de învățământ spune că tensiunile dintre cele două părți se sting abia atunci când le este reamintit faptul că au un interes comun: Școala.

Dana Constantinescu, inspector general IȘJ Gorj

Cel mai mediatizat conflict este cel între primarul comunei Turburea și directorul școlii, care este departe de a se stinge. Aceștia continuă să se războiască, directorul unității de învățământ din comună fiind acuzat de edil că și-a angajat rudele în școala pe care o conduce.

Ion Bârcă, primar Turburea

Cel mai recent conflict a fost chiar acum câteva zile atunci când primarul a înștiințat prefectul de Gorj, dar și inspectoratul Școlar despre faptul că profesorul de istorie cere să i se deconteze naveta deși locuiește în comuna Turburea.

Ion Bârcă, primar Turburea

Mai mult, Ion Bârcă susține că directorul Liviu Sgaibă cere bani inclusiv când se deplasează în scop personal.

Ion Bârcă, primar Turburea

Liviu Sgaibă dezminte aceste acuzații și spune că angajările rudelor au fost făcute în urma unor concursuri.

Liviu Sgaibă, director Liceul Tehnologic Turburea

Cât despre decontarea navetei, directorul unității de învățământ spune că el stă într-un sat component, iar legea permite să ceară bani pentru transport, dat fiind faptul că parcurge 7 kilometri pentru a ajunge la școală.

Liviu Sgaibă, director Liceul Tehnologic Turburea