Consiliul Județean a împărțit cu scandal sumele primăriilor. „Au apărut pe hartă municipiile Peștișani și Polovragi“

909

Consiliul Județean Gorj a împărțit, astăzi, într-o ședință extraordinară sumele pentru echilibrarea bugetelor localităților din Gorj. Consilierii liberali nu au votat proiectul de hotărâre. Aceștia au spus că banii au fost împărțiți pe criterii politice. Consilierul județean de la PNL Victor Banța a dat exemplul municipiului Motru, condus de către un coleg liberal, care a primit aceeași sumă ca localitățile Peștișani și Polovragi.

Victor Banța a mai invocat faptul că proiectul de hotărâre a fost primit de consilierii județeni cu nici o oră înainte de a începe ședința extraordinară și că nu a fost timp suficient pentru a studia ce anume votează.
De asemenea, consiliera liberală Denisa Șuță a spus că municipiul Motru, care a primit doar 800.000 de lei, a fost defavorizat, pentru că o serie de comune au primit mai mulți bani decât cel de-al doilea oraș al județului Gorj. Și municipiul Târgu Jiu a primit o sumă de 1,2 milioane de lei.

Gheorghe Orzan

Consilierul județean PSD, Dorin Hanu, fost primar al municipiului Motru, care reprezintă această zonă, a cerut ca sumă alocată să nu fie majorată, pentru că nu există proiecte în derulare.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat primarii au solicitat sume de 100 milioane de lei noi, dar suma distribuită, de 28 milioane de lei, este mai mare decât cea de anul trecut.

Consilierii liberali au votat împotriva proiectului de hotărâre. Cu toate acestea, repartizarea sumelor a fost votată de majoritatea consilierilor județeni.