Constantin Brâncuși sărbătorit la nivel național

438

 

Potrivit legii, ziua de 19 februarie este considerată, în mod oficial, sărbătoare naţională. Cu această ocazie, autorităţile centrale şi locale pot să organizeze sau să sprijine logistic şi material manifestări cultural-artistice.

Anul acesta, marele sculptor va fi sărbătorit și pe scena Teatrului Odeon din București de către actorii Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Acest eveniment cultural este realizat în parteneriat cu Liga Culturala Fiii Gorjului, Asociația ”Acasă la Brâncuși”, Prefectura Gorj  și Consiliul Județean Gorj.

De asemenea, directorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, Cosmin Brehuta precizează că piesa ”Sărutul”  jucată pe scena Odeon nu este singurul eveniment care va avea loc maine.

Născut în satul Hobiţa din Gorj, într-o familie de ţărani înstăriţi, Constantin Brâncuşi a ajuns peste ani unul dintre cei mai cunoscuţi sculptori ai lumii. Cu toate acestea, în România, abia în 1964 a fost acceptat ca „geniu naţional”. Atunci, ansamblul monumental de la Târgu-Jiu, lăsat în paragină timp de 25 de ani, a fost reamenajat şi pus în valoare.