Control cu jandarmi la SJA. Angajații acuzați că au agresat verbal oamenii trimiși să facă verificări

290

Inspectorii de muncă au venit cu jandarmii la Serviciul de Ambulanță. În spațiul public au apărut informații potrivit cărora a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine deoarece Corpul de Control al Prefecturii Gorj a fost agresat verbal de angajații Serviciului Județean de Ambulanță. Șeful instituției a infirmat aceste acuzații și spune că nu știe de unde au apărut aceste zvonuri. Constantin Mitroi susține că de fiecare dată când ITM Gorj a făcut verificări, au fost prezenți și jandarmii.

Constantin Mitroi, manager SJA 

Managerul SJA a vorbit și despre acuzațiile aduse de prefectul județului Corneliu Răducan Morega, care declara ieri că oamenii trimiși de acesta să facă verificări au fost primiți cu ostilitate.

Constantin Mitroi, manager SJA 

Serviciul Județean de Ambulanță Gorj este vizat de mai multe controale, după ce un aparat de oxigen dintr-o ambulanță s-a defectat în timp ce era transportat un pacient COVID în stare gravă. Este vorba despre Adrian Dobrin, șeful Sanepid Gorj, care a murit la Spitalul din Vâlcea în urma unui stop cardio-respirator. Acesta trebuia să ajungă în Capitală, însă pe drum o siguranță de la aparatul de oxigen din ambulanță s-a defectat, iar echipajul medical a fost nevoit să-i asigure manual ventilația. Starea pacientului s-a agravat rapid, iar medicii au decis să-l ducă la UPU Vâlcea, unde a și decedat.