Control de proporții la Termocentrala Rovinari

327

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Gorj, împreună cu inspectorii de muncă gorjeni au descins ieri pentru verificări la Sucursala Electrocentralei Rovinari.  Accentul a fost pus pe combaterea muncii la negru. 12 angajați fără forme legale au fost găsiți în incinta Complexului. Inspectorii de muncă gorjeni, la solicitarea IPJ Gorj, au verificat ieri punctele de pază ale obiectivelor din Complexul Energetic Oltenia. De la 1 mai, paza Termocentralei Rovinari a fost preluată de către o societate din Caracal, iar încă din prima zi,  societatea nu a avut numărul necesar de persoane pentru prestarea serviciilor de pază .

Sincr1 Ion Lazăr, purt cuv IPJ Gorj

Controlul a vizat combaterea muncii la negru, dar și respectarea legii în domeniul serviciilor de pază. Firma care asigură pază în cadrul Termocentralei Rovinari  nu a putut prezenta 12 contracte de angajare pentru agenţii încadraţi pentru servicii de pază. Având în vedere că angajatorul are sediul social în judeţul Olt, fişele de identificare ale persoanelor găsite la muncă vor fi transmise Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt pentru definitivarea controlului.

Sincr2 Neli Matei, inspector muncă ITM

Pentru deficiențele constatate, societatea comercială prestatoare a serviciilor de pază, a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5000 de lei.