Control la ștranduri și piscine

294

În fiecare an, în perioada sezonului estival, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, împreună cu cei si Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor,  efectuează controale igienico-sanitare care vizează verificarea calităţii apei  prin prelevarea de probe. De asemenea, apa trebuie verificată zilnică și rezultatele trebuie consemnate. Se verifică, în plus, starea de sănătate şi instruirea în ceea ce priveşte noţiunile fundamentale de igienă a personalului angajat.

Nicolae Călescu

Condiţiile igienico-sanitare pe care bazele estivale de agrement trebuie să le îndeplinească nu se rezumă însă doar la apa în care se face baie. În egală măsură, administratorii ştrandurilor şi ai piscinelor trebuie să asigure curăţarea permanentă a plajelor şi perimetrelor din jurul bazinelor.

Nicolae Călescu

Majoritatea ştrandurilor şi piscinelor impun un set de reguli, aşa cum ar fi, spre exemplu, folosirea obligatorie a duşului înainte de a intra în bazin. De asemenea, celor cu afecţiuni dermatologice li se recomandă să evite ştrandurile sau bazinele publice.