Coronavirusul se apropie de România cu pași repezi. Trei gorjeni s-au autoizolat după ce au revenit din Italia.

4804

Virusul care a speriat întreaga lume se apropie cu pași repezi și de România. Coronavirusul a făcut ravagii în China, apoi s-a extins și în Europa, iar oamenii sunt disperați. Străzi pustii, școli, spitale și restaurante închise. Măști de protecție nu se mai găsesc niciunde. Cam așa arată situația în Italia, aceasta fiind cea mai recentă țintă a acestui virus. În Italia sunt foarte mulți români, iar de teama coronavirusului, oamenii au început să își facă bagajele și să plece în țară, ceea ce înseamnă că riscul de contaminare este mai ridicat. În aeroporturi sunt efectuate filtre, însă problemele sunt în vamă. Întrebarea este următoarea: ”Este România pregătită de acest virus?” Reprezentanții Ministerului Sănătății transmit că fac tot posibilul ca acest virus să fie ținut sub control. La nivelul județului Gorj nu sunt motive de îngrijorare, ne asigură prefectul Cristinel Rujan.

Cristine Rujan

Trei persoane, fiind vorba despre o familie, s-au întors seara trecută în municipiul Târgu-Jiu din Italia. Panduru Larisa, medic epidemiolog, spune că cei trei gorjeni nu vin din cele 11 zone afectate de virus, însă s-au autoizolat.

Larisa Panduru

Virusul se transmite aerogen, iar simptomele sunt diferite de la persoană la persoană, mai spune medicul.

Larisa Panduru

Pe lângă cele trei persoane mai există și un cetățean chinez. Acesta s-a autoizolat până pe data de 3 martie.

Larisa Panduru

În privința spațiilor adecvate pentru procesul de carantină, asta în cazul în care apar cazuri, prefectul de Gorj spune că există 70 de locuri, în trei locații.

Cristinel Rujan

De asemenea, în privința măștilor de protecție respiratorie, farmaciștii spun că există stocuri în acest moment și că sunt pregătiți.