Corpul de Control la Poştă

456

Poşta Română luată la puricat! După ce au apărut mai multe probleme legate de distribuirea pensiilor în anumite localităţi, liderul PSD, Liviu Dragnea a anunțat că premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Poşta Română.

Un subiect important se referă la modul de plată a pensiilor către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe ceea ce este inadmisibil , deoarece guvernul a trasferat la timp banii către Poştă. Doamna premier a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi conducerea Poştei Române şi am aflat de ce suntem în această situaţie. Doamna premier a dispus să facă o verficare atentă si serioasă„, a declarat Liviu Dragnea.

La Târgu Jiu, săptămâna trecută, zeci de pensionari au protestat pentru că nu și-a primit banii. În județ, peste 100 de oameni nu şi-au încasat pensiile. Vârstnicii au aşteptat acasă poştaşul, dar cum acesta n-a mai apărut au căutat explicaţii la Poşta Română. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii spun că banii au fost viraţi la timp către poștă pentru plata pensiilor, însă nu cunosc motivul pentru care nu au ajuns în buzunarul pensionarilor.

Ioana Talău

Liderul PSD a mai anunţat că Va face demersuri pentru ca pensionarii să aibă banii în buzunar până în data de 15 a lunii.

„S-a decis să nu mai existe confuzie şi orice pensionar să ştie exact, că pensiile să fie plătite până în 15 a lunii. S-a stabilit ce acţiuni trebuie să se facă: la 1 se virează banii, apoi in 9 zile calculul arata ca se pot achita toate pensiile. Ca 15 mai să fie ultima zis în care să se plăteasca pensiile. Să vedem dacă se poate de luna viitoare fiind conditionati de toate aceste demersuri juridice”,a mai spus Dragnea.

Într-o situaţie similară sunt mii de vârstnici din judeţele Călărași, Constanța, Timiş, însă au fost şi cazuri în Arad.