Creșterile salariale în Primăria Târgu Jiu au băgat zâzanie între primar si viceprimar

376

Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Targu Jiu, nu vede oportune întâlnirile politice, pe care primarul Marcel Romanescu le-a convocat la sfârșitul acestei săptămâni pentru a discuta bugetul pe acest an și majorarea salariilor funcționarilor. Consilierii locali de la PSD, ALDE și PSRo, care formează alianța majoritară, susțin creșterea lefurilor bugetarilor din cadrul Primăriei cu 10%. Aurel Popescu spune ca nu și-ar dori ca salariile angajatilor din primarie a fie discutate politic.

 Aurel Popescu

Primarul Targu-Jiului, Marcel Romanescu spune ca nu intelege afirmatiile lui Popescu si ca isi doreste transparență totala.

Marcel Romanescu

Un consilier debutant din Primăria Târgu Jiu câștigă un salariu brut de peste 3000 de lei, iar un șef de serviciu ajunge și la peste 10.000 de lei. O majorare cu 10% ar putea să însemne pentru unii salariați o creștere chiar și cu 1.000 de lei.  Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, a declarat că numărul salariaților trebuie redus, iar salariile trebuie să rămână la actualul nivel.

Dan Ilie Morega