Cum a fost numită Denisa Șuță în funcția de director al Muzeului Național „Constantin Brâncuși“. „Ne-am consultat cu presa și societatea civilă“

1246

Numirea făcută de Partidul Național Liberal la conducerea Muzeului Național „Constantin Brâncuși“ este diferită față de cea făcută de Partidul Social Democrat, susține liderul liberalilor gorjeni, Dan Vâlceanu. În luna mai a anului trecut, Valentin Chepeneag, șeful de cabinet al deputatului Mihai Weber, președintele PSD Gorj, era numit în funcția de director al Muzeului Național care funcționează pe hârtie. Imediat, liberalii gorjeni au emis un comunicat de presă în care înfiera această numire, pentru că postul a fost ocupat fără concurs, singura motivație fiind satisfacerea unor sinecuri pentru persoane cu adeziune la PSD. Câteva luni mai târziu, Valentin Chepeneag își dădea demisia, după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj laudativ la adresa mișcării legionare.
După ce liberalii au preluat puterea, în fruntea Muzeului Național „Constantin Brâncuși“ fost numită, tot fără concurs, Denisa Șuță, vicepreședinte al PNL Gorj și purtător de cuvânt al organizației. Deși postul a fost ocupat în aceleași condiții, președintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, susține că cele două situații nu se pot compara, pentru că au existat consultații cu opinia publică și cu presa.

Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj

Denisa Șuță și-a luat angajamentul că muzeul pe care îl conduce își va deschide porțile înainte de de 1 martie. Deocamdată, acesta are doar un singur angajat.