Cum a fost pedepsit un polițist gorjean care le-a cerut colegilor și superiorilor să respecte programul de pregătire fizică

2001

Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne este așteptat să vină la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, după o sesizare depusă de către un polițist.

Agentul şef principal de poliţie Paul Feroiu, declarat anul trecut cel mai bun luptător din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, a fost tras pe linie moartă pentru a nu-și mai deranja colegii și superiorii cu programele de pregătire fizică și de trageri. De peste doi ani de zile, la nivelul fiecărui inspectorat de poliție din țară se desfășoară programe de pregătire fizică, trageri, dar și de respectare a unui anumit cod de comportament și vestimentar. Paul Feroiu a fost desemnat să se ocupe, alături de alți colegi, de pregătirea fizică și tehnico-tactică. Acest lucru presupune ca tot personalul să desfășoare săptămânal antrenamente. Doar că o parte dintre polițiști, în special cei care dețin funcții de conducere, nu efectuau acest program de pregătire.
Paul Feroiu este instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight.

Paul Feroiu, agent șef principal de poliție

În luna septembrie, Paul Feroiu a fost retras din comisia pentru pregătirea fizică a polițiștilor din cadrul IPJ Gorj, fără să i se comunice acest lucru, după cum susține acesta. De asemenea, în luna octombrie, psihologul Poliției Gorj l-a găsit inapt pentru a lucra la Serviciul de Acțiuni Speciale, deși fusese declarat cel mai bun luptător al anului. Polițistului nu i s-a dat nici măcar posibilitatea să fie reevaluat la un centru al Ministerului Afacerilor Interne din București, cererea lui fiind respinsă. Paul Feroiu a obținut două avize de la cabinete individuale în care se precizează că este apt pentru a lucra la Serviciul de Acțiuni Speciale. Acesta a fost retrogradat și trimis să își desfășoare activitatea la Logistică.

Paul Feroiu, agent șef principal de poliție

Paul Feroiu a reușit la Campionatul Național al Ministerului Afacerilor Interne să câștige locul I atât individual, cât și cu echipa la judo. Acesta a fost și comandant de grupă. Paul Feroiu a făcut parte din comisia de examinare la Școala de subofițeri de poliție de la Câmpina. El a participat la mai multe competiții sportive și chiar la Campionatul Mondial de Unifight.