Cum explică autoritățile contractul cu firma controversată din Petroșani care va face un tur virtual la Târgu Jiu

475

Autoritățile din Târgu Jiu leagă numele lui Constantin Brâncuși de o firmă aflată în vizorul procurorilor anticorupție. Va fi încheiat un contract prin care firma din Petroșani se angajează să realizeze un tur virtual în Parcul Coloanei fără Sfârșit gratuit.  Reprezentanții firmei Euro Jobs SRL, care se ocupă, în principal de selecția și plasarea forței de muncă, au acceptat, în cele din urmă, să realizeze gratuit turul virtual în parcul Coloanei fără Sfârșit și să-l găzduiască mai apoi pe site-ul lor pentru a-și reface, cel mai probabil, și imaginea. Asociindu-se cu numele lui Constantin Brâncuși și Târgu Jiu, firma, controlată de fostul senator Haralambie Stochițoiu, ajunsă în vizorul DNA, și-ar putea spăla imaginea publică. Viceprimarul Adrian Tudor explică situația:

Hotărârea a fost aprobată cu unanimitate de voturi. Chiar și liberalii au fost de acord cu această propunere de parteneriat. Dacă pentru consilierii Partidului Social Democrat era deja o sarcină de partid să voteze pentru încheierea acestui contract, este de neînțeles atitudinea consilierilor liberali care nu s-au mai opus după ce au adus și câteva modificări contractului propus inițial. Iată reacția liberalului Marcel Romanescu:

Mult mai vehement a fost consilierul local Mihai Paraschiv. La final, însă, și el a votat pentru aprobarea acestui proiect de hotărâre.

Turul virtual ar putea fi gata în 30 de zile de la încheierea contractului. Dacă imaginile vor convinge aleșii locali că pot promova municipiul și opera lui Brâncuși, acestea vor fi postate pe un site specializat. Cu toate acestea, proiectul este contestat tocmai prin prisma faptului că este permisă asocierea imaginii lui Constantin Brâncuși, a municipiului Târgu Jiu cu o firmă dubioasă, cercetată de Direcția Națională Anticorupție.