Cunoscut medic din Gorj, trimis în judecată pentru înșelăciune. Prejudiciul este de aproape 200.000 de lei

902

Un cunoscut medic din municipiul Târgu Jiu a fost trimis de către procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba de Mariana Găvănescu, fostul șef al Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Aceasta este acuzată de înșelăciune în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2016, în calitate de șef al secției de oncologie la un spital de urgență, Mariana Găvănescu recomanda pacienților servicii de îngrijiri medicale la domiciliu prestate de o societate comercială al cărei administrator era soțul său, trimis și el în judecată în acest dosar penal. Societatea respectivă beneficia astfel de decontările casei județene de asigurări de sănătate pentru aceste servicii, deşi în multe situaţii serviciile medicale raportate nu ar fi fost efectuate în realitate.
Procurorii au stabilit că societatea respectivă a solicitat și obținut decontarea în mod ilegal, pentru persoane care nu au beneficiat niciodată de îngrijiri medicale la domiciliu sau care au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu pentru o perioadă mai mică sau care nu corespunde cu perioadele pentru care au fost efectuate decontări. Valoarea prejudiciului este de aproape 200.000 de lei