Descindere la Primăria Dragotești pentru un panou luminos realizat în urmă cu peste 10 ani

548

Primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre, a făcut primele declarații după ce oamenii legii au descins în această dimineață la sediul Primăriei. Polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, județul Giurgiu, au efectuat, miercuri dimineață, peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de două milioane de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu. În județul Gorj, anchetatorii au ajuns la Primăriile Dragotești și Bolboși.
Primarul comunei Dragotești spus, pentru Radio Târgu Jiu, că a avut încheiat un contrat cu societatea aflată în vizorul anchetatorilor în urmă cu peste 10 ani cu privire la realizarea unui panou luminos care să marcheze intrarea în localitate. Suma plătită atunci de primărie a fost peste 5.000 de lei

Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești

Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.
Sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.