Din poartă-n poartă după bani! Primarii îngrijorați că nu pot recupera datoriile de la localnici

100

Primarii din județul Gorj au ajuns la limita răbdării pentru că nu își pot reîntregi bugetele locale. Edilii se plâng de faptul că au visteriile diminuate din cauza amenzilor nerecuperate. Nici acționarea în instanță și transformarea sumelor respective în ore de muncă în folosul comunității nu este o soluție. Asta pentru că gorjenii găsesc diferite metode de a fenta autoritățile. Spre exemplu, Victor Geogia, primarul comunei Bengești Ciocadia are de recuperat din amenzi, numai de la o singură persoană, 500.000 de lei.

Victor Geogia, primar Bengești Ciocadia

Primarul din Bengești Ciocadia solicită parlamentarilor din Gorj să facă o lege prin care cetățenii să fie constrânși să-și achite dările către stat.

Victor Geogia, primar Bengești Ciocadia

Neîncasarea amenzilor constituie o problemă pentru localitate, deoarece la repartizarea fondurilor de la bugetul central primesc sume mai mici. Edilul este de părere că Guvernul ar trebui să țină cont de fiecare UAT în parte atunci când distribuie banii deoarece sunt comune unde încasarea de taxe și impozite este una dificilă, mai ales în localitățile unde predomină cetățenii de etnie romă.

Victor Geogia, primar Bengești Ciocadia