Director Polaris Târgu-Jiu: ” Cetățenii exagerează cu mirosul! Până la urmă este o groapă de gunoi, nu o fabrică de ciocolată”

2244

Groapa de gunoi din Bârsești este o adevărată bombă. Mirosul a devenit insuportabil chiar de la mai mulți kilometri. În zonă s-a ridicat un munte, însă din păcate, unul de gunoaie.  Cetățenii  au ajuns la limita răbdării și duc un adevărat test al supraviețuirii, spunând că aerul este irespirabil. Aceștia se tem pentru sănătatea lor, dar mai ales pentru cea a copiilor. Mirosul persistă atât ziua, cât și noaptea, iar geamurile de la casele locatarilor sunt mereu închise. Locuitorii au depus zeci de reclamații, însă nu a fost luată nicio măsură.

 Cetateni 

Un alt cetățean spune că problema persista de ani de zile, însă autoritățile nu au luat nicio măsură.

 Cetățeni

Gheorghe Sanda, directorul Gărzii de Mediu, susține că  firma de salubrizare Polaris a fost amendată în urmă cu câteva luni, dar de atunci nu a mai primit sesizări de la cetățeni.  De exemplu, una dintre amenzi a fost în valoare de 7.000 de lei, sumă mult prea mică în comparație cu situația reală.

Gheorghe Sanda

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu, recunoaște că într-adevăr în această zonă este o problemă cu groapa de gunoi și că a primit foarte multe sesizări ,iar entitățile subordonate ministerului de resort trebuie să ia măsuri.

Marcel Romanescu

Aroganța și tupeul, ating cote maxime. Ion Pătrașcu, directorul de la Polaris susține că oamenii exagerează, însă vine și cu o consolare pentru aceștia, spunând că ” nu este o fabrică de ciocolată, este un depozit de gunoi”.

Ion Pătrașcu

Mai mult, la această groapă de gunoi nu se aduc deșeuri numai din județul Gorj, ci și din Alba, lucru recunoscut și de directorul Pătrașcu.

Ion Pătrașcu