Directorul DGASPC Gorj, sancționat cu mustrare scrisă. Liberalii au cerut demiterea sa

412

Directorul DGASPC Gorj a fost sancționat cu mustrare scrisă de Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia funcționează. Deși comisia de cercetare disciplinară a stabilit să fie sancționat cu 10 procente din salariu pe următoarele trei luni, consilierii județeni de la PSD au devenit milostivi în timp ce liberalii au solicitat chiar demiterea lui Dumitru Cotrună din fruntea Protecției Copilului. O ascultăm pe Denisa Șuță, consilier județean din partea PNL.

În cele din urmă, proiectul a băgat „zâzanie” între consilieri, astfel că a fost nevoie de un vot pentru a stabili sancțiunea finală. Iată poziția lui Liviu Andrei, consilier județean de la PMP.

Cei care i-au luat partea lui Cotrună și au solicitat o pedeapsă mai blândă au fost consilierii de la PSD și ALDE. Consilierul județean de la ALDE Marius Borcan:

În cele din urmă, s-a decis, cu 19 voturi pentru și 9 împotrivă, ca Dumitru Cotrună să fie sancționat doar cu o mustrare scrisă. Comisia de disciplină a fost constituită la nivelul Consiliului Județean după ce un angajat, care a rămas sub anonimat, a semnalat faptul că au fost angajate mai multe persoane fără concurs în cadrul instituției și unele servicii nu sunt funcționale la Protecția Copilului.