Directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, demis din funcție

1120

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, a fost demis din funcție chiar în timpul videoconferinței cu reprezentanții structurilor de sănătate. Acesteia i s-a reproșat faptul că nu a gestionat în mod corespunzător situația generată de apariția primei infecții cu coronavirus din România pe teritoriul județului Gorj.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a convocat, în această dimineață, o videoconferință de urgență cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.