Dosarul „Lotul Ydail“, trimis de Tribunalul Gorj pe masa procurorilor

1281

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a decis să trimită pe masa procurorilor dosarul „Lotul Ydail“, în care șapte primari și foști primari au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. În acest dosar penal a fost trimis în judecată și administratorul societății de construcții, Ștefan Doru Șandru.

Instanța de judecată a motivat întocmirea în mod neregulamentar a rechizitoriului.

Societatea de construcții Ydail a fost condusă de către Ion Iordache, actualul președinte al ALDE Gorj, până când acesta a devenit primar al orașului Turceni.

În vara anului trecut, mai mulți primari și foști primari au fost trimiși în judecată sub acuzația de luare mită, după aproximativ trei ani de cercetări. În faţa instanţei de judecată a fost trimis şi Doru Ştefan Şandru, împuternicit la firma de construcţii „Ydail Construct” SRL din Turceni. Acuzația consta că primarii au primit șpăgi în perioada de derulare a unor lucrări de construcții executate de societatea Ydail. Anchetatorii au găsit un carnețel în care erau trecute anumite sume. Florinel Țuilă, unul dintre primarii acuzați, a spus pentru Radio Târgu Jiu, că în dosarul penal nu există probe și că trebuie să fie închis