După ce i-au întors spatele, îl deplâng pe facebook

335

Pesediștii s-au grăbit să-l deplângă pe Mischie, pe care, în ultimii ani, l-au izolat. După anunțul decesului fostului lider politic, pesediștii care îi datorează funcțiile, au început să posteze pe rețelele de socializare, mesaje de condoleanțe. Vestea morții lui Nicolae Mischie a dat-o familia. Fiul fostului politician, medic în Franța, a postat duminică, un mesaj, în română și franceză, în care își exprimă durerea pentru pierderea suferită.

„Astazi am pierdut un prieten, parinte si un model in viata, pe tatal meul Mischie Nicolae, in urma unei lupte indelungate cu o infectie severa. M-a invatat sa pretuiesc viata si familia. Mi-a aratat ca viata poate fi atat extraordinara cat si meschina. … O sa ne lipsesti enorm! Drum bun!” La 10 minute distanță de anunțul fiului lui Mischie, actualul lider al organizației județene, Florin Cârciumaru, a postat și el un mesaj pe facebook.

“Imi este foarte greu sa transmit un mesaj prin care sa-mi exprim regretul trecerii sale in nefiinta. Sunt una dintre multele persoane care ii datoreaza acestuia drumul politic si nu numai. Ramane in memoria mea si a colegilor ca un om cu suflet mare, ca un adevarat lider, care a stiut sa lupte pentru judetul nostru. Foarte multe lucruri realizate in municipiu si judet i se datoreaza lui Nicolae Mischie”

a scris Cârciumaru, pe pagina proprie.

Un alt fost lider pesedist, care a fost ajutat de Mischie, Ion Călinoiu, a postat în mediul virtual, că se simte trist de vestea morții fostului mentor

“Un om puternic și determinat, care a condus Gorjul, pe care l-a iubit mai mult ca pe oricine și orice, alături de care am lucrat zi de zi, foarte mulți ani”

Actualul viceprimar de Tg Jiu, Adrian Tudor, junior în politica făcută de Mischie, a transmis și el un mesaj virtual

“Un spirit care a ars puternic timp de 73 ani! De la căldura acestei flăcări s-au încălzit mulți. Nicolae Mischie a încetat din viață”

Sicriul cu trupul fostului lider politic va fi adus la casa din Târgu Jiu a familiei, miercuri, iar vineri, va fi depus în holul Consiliului Județean Gorj, instituție pe care a condus-otimp de două mandate, în perioada 1996 – 2004.