Eleva din Roșia de Amaradia care a rămas însărcinată la vârsta de 13 ani a născut și a intrat la liceu. Este printre cei mai deștepți elevi din școală

1448

La Liceul Tehnologic din Roșia de Amaradia învață două eleve care sunt și mame. Informația că o elevă, de 13 ani, aflată în clasa a VIII-a, a rămas înscărcinată cu un tânăr mai mare cu 10 ani, care este subalternul tatălui ei, a șocat opinia publică. Fata a născut, iar copilul este sănătos, iar familia se ocupă de creșterea lui. În ciuda acestui lucru, fata și-a văzut de carte. A intrat la liceu și este una dintre celoe mai bune eleve la învățăturp din școală.

Ilona Faităr, director al Liceului Tehnologic din Roșia de Amaradia

Tânăra continuă să aibă relație cu tatăl copilului, care lucrează alături de tatăl ei în cadrul unei echipe de lucrători în construcții.
La liceul din Roșia de Amaradia mai învață o elevă din clasa a XI-a care este și mămică. La fel ca în primul caz, aceasta vine la școală regulat și nu are absențe, fiind ajutată în creșterea copilului de către familie.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia

 

Directorul liceului din localitate susține că minorele ajung în această situației din cauza faptului că societatea încurajează astfel de comportamente.

Ilona Faităr, director al Liceului Tehnologic din Roșia de Amaradia