Emoții pentru liceeni. Încep probele scrise în cadrul examenului de Bacalaureat

461

Urmează o săptămână plină de emoție pentru mii de liceeni din județul Gorj! Se pregătesc pentru probele scrise susținute în cadrul examenului de Bacalaureat. Absolvenții claselor a XII a vor afla primele rezultate pe 5 iulie, după care pot depune contestații. Emoțiile vor lua sfârșit după data de 10 iulie, când toți liceenii vor afla notele finale. Peste 3000 de candidați vor susține, luni, proba scrisă la limba și literatura română. Proba se va desfășura în zece centre de examen, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Comisia județeană a organizat un singur centru de evaluare. Lucrările vor fi transportate spre evaluare în alt județ. La Gorj, vor ajunge lucrări din alt județ pentru evaluare.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean le atrag atenția candidaților să nu încerce să copieze pentru că sancțiunile sunt aspre și riscă să nu mai poată susține examenul maturității decât peste câțiva ani. Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, până la ora 16.00. Timp de patru ore se pot depune contestații, în aceeași zi, după afișarea primelor note. Contestațiile vor fi corectate până pe 9 iulie, iar pe 10 iulie, vor fi anunțate rezultatele finale.