Examen după gratii pentru mai mulți deținuți

638

Doi deținuți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu susțin, în această perioadă, examenul de Evaluare Națională! S-au pregătit, în spatele gratiilor, în fiecare zi. Au avut lecții și teme ca orice școlar, iar acum speră să obțină măcar nota de trecere pentru a absolvi opt clase. Aceștia au fost pregătiți de profesori din cadrul Grupului Școlar Bârsești, a declarat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

Rafael are 30 de ani și este unul dintre cei care au susținut, astăzi, proba la matematică în cadrul Evaluării Naționale. Susține că subiectele au fost mai dificile decât cele de luni, de la proba de limba și literatura română. Rafael mai are puțin timp până când se va elibera. După ce se va elibera, Rafael vrea să continue studiile și să se angajeze pentru a-i oferi un viitor copilului său, de aproape trei ani, care îl așteaptă acasă, la Pitești. Susține că i-a fost dificil să se pregătească pentru examen după gratii.

Un alt tânăr care a ținut morțiș să susțină examenul de Evaluarea Națională este Mihai. Este din Târgu Cărbunești și vrea să se înscrie la o școală profesională în două săptămâni când se va elibera.

De asemenea, alți trei deținuți vor susține, tot în această săptămână, examenul de Bacalaureat. Probele vor fi supravegheate audio-video, la fel ca în fiecare centru de examen din țară.