Explicații după scandalul cărnii infestate cu pestă porcină vândută în hala din Piața Centrală

165

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj și pentru Siguranța Alimentară vin cu explicații după scandalul sutelor de kilograme de carne infestată cu pestă porcină care a fost vândută în Piața Centrală din Târgu Jiu. Nicolae Călescu, directorul Direcției, susține că în partea a doua a lunii octombrie, patru loturi de carne de porc cu risc de pestă porcină africanu au fost primite de patru unități de comercializare cu amănuntul. Carnea provine din două exploatații din județele Olt și Argeș și animalele au fost sacrificate înainte de declararea oficială a focarelor de pestă porcină.

„Loturile de carne furnizate în județul nostru au fost însoțite de documente fiscale și certificate de sănătate publică veterinară emise de medici veterinari oficiali din județul Vâlcea“, arată reprezentanții DSVSA Gorj.

Nicolae Călescu, director DSVSA Gorj

O măcelărie a fost amendată cuu 10.000 de lei.

Nicolae Călescu, director DSVSA Gorj