Facilitățile fiscale stabilite de Primăria din Motru atrag primii investitori

491

Taxele mai mici ar putea aduce și primii investitori la Motru! Primarul municipiului, Gigel Jianu, a anunțat că este deja în discuții cu un potențial investitor care s-a dovedit interesat de facilitățile fiscale de acolo, dar și de cărbunele din zonă. Ar vrea să deschidă, la Motru, o fabrică de îngrășăminte.

Gigel Jianu nu a vrut să ofere prea multe detalii din negocierile cu investitorul străin până când nu va parafa înțelegerea.

Un alt om de afaceri l-a contactat că ar vrea să deschidă, la Motru, o fabrică de tricotaje. Ar putea angaja 20 de femei. Oamenii de afaceri care înfiinţează locuri de muncă sau investesc în municipiul Motru pot să beneficieze de o serie de scutiri de la plata impozitului pe clădiri şi terenuri, putând ajunge chiar şi la taxe zero. Ajutorul se acordă atât celor care înfiinţează locuri muncă, precum şi oamenilor de afaceri care investesc, în funcţie de valoarea sumei. Facilităţile se acordă pentru toţi investitorii şi se acordă pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă trei ani.