Fără festival în restaurant. Autoritățile caută soluții pentru Festivalul „Maria Lătărețu”

268

Șefii județului încearcă să găsească locația potrivită pentru Festivalul „Maria Lătărețu”. Anul trecut, evenimentul s-a desfășurat într-un local din municipiu, iar, de această dată, autoritățile au în plan să organizeze Festivalul la Teatrul Dramatic, unde sala ar fi mult mai potrivită. Nici Primăria Târgu Jiu nici Consiliul Județean nu au reușit până acum să preia Casa de Cultură și să facă reabilitările necesare pentru ca târgujienii să aibă o sală de spectacole ca un orice alt oraș civilizat.

Ciprian Florescu a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj și, în ultimii ani, s-a ocupat de partea organizatorică a Festivalului “Maria Lătărețu”.

Autoritățile susțin că este mai important să continue tradiția decât să renunțe la eveniment din cauza lipsei unei săli de spectacole. Așa, fac compromisuri.

Până acum, nu s-a găsit nicio soluție, însă și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, consideră că locația de anul trecut nu ar fi potrivită.

Printre opțiunile autorităților se afla Teatrul Dramatic, unde spațiul ar fi prea mic pentru numărul artiștilor, concurenților și spectatorilor, sau Casa de Cultură din Bumbești Jiu. Clădirea este recent restaurată, are toate avizele necesare, însă autoritățile se tem că prea puțini târgujieni ar putea ajunge acolo.