Festivalul RomânIA Autentică se amână

793

În actualul context privind pandemia provocată de coronavirus, Festivalul RomânIA Autentincă organizat la Hobița, județul Gorj, dar și în Brașov și Iași se amână. Cel puţin deocamdată, pare puţin probabil ca la mijlocul lunii iunie, de Sânziene, când sărbătorim Ziua Iei, să existe premisele organizării de evenimente care să implice participarea directă a unui număr mare de persoane.

Deşi anul acesta festivalul se pregătea pentru ediţia aniversară cu numărul 5, grija  pentru meşteşugari este constantă, fiind lăudați că reuşesc să ducă mai departe ceea ce au primit de la străbuni, conservând şi valorificând izvoarele de frumuseţe, eleganţă, şi rafinament ale culturii populare autentice.

La începutul anului 2020 am demarat pregătirile pentru cea de a cincea ediție a festivalului RomânIA Autentică care ar fi trebuit să aibă loc în zilele de 20 și 21 iunie la Hobița, Brașov și Iași. Am sperat până în ultima clipă că vom putea să ne reîntânim și că împreună vom reuși să susținem oamenii tezaur, meșteșugarii și artizanii. În acest moment ne vedem nevoiți să amânam evenimentul pentru o dată care va permite să ne strângem mii așa cum bine știți deja. Până atunci ne rămâne un singur lucru, să învățăm cum să îi susținem în condițiile actuale, RomânIA Autentică se mută în online! a declarat Cristina Chiriac, inițiatoarea festivalului.