Firul roșu dintre PSD și ALDE, rupt. Iordache: ”Pentru noi nu constituie vreo problemă”

291

” S-a rupt lanțul de iubire între PSD și ALDE”. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) a decis ieri să plece de la guvernare și să rupă alianța între cele doua formațiuni politice, alianță realizată în 2016. În acest moment, membrii Partidul Național Liberal își doresc să implementeze o nouă moțiune de cenzură pentru a trimite acasă Guvernul Dăncilă. Liderii celor două partide de la Gorj, par a nu fi dezamăgiți de această decizie. De exemplu, membrii Partidului Social Democrat Gorj, spun că nici până acum nu au înteles atitudinea colegilor din coaliție.

 Anca Bordușanu

Ion Iordache, liderul ALDE Gorj, spune că această decizie trebuia luată de mult, dar și faptul că nu exista niciun fel de colaborare între cele două formațiuni politice la nivelul județului nostru.

Ion Iordache

Deputatul PNL, Dan Vâlceanu spune că principala cauză ar fi fost alegerile europarlamentare, unde ALDE nu a reușit să atingă pragul electoral. Mai mult, Vâlceanu crede că odată desprins de PSD, formațiunea politică ALDE o să dispară.

Dan Vâlceanu

De asemenea, ALDE a anunțat ca va face alianță cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta, susținând împreuna candidatura lui Mircea Diaconu, la alegerile prezidențiale.