Fiul lui Greblă, numit la conducerea IAR Ghimbav. Mai este consilier juridic la Compania Naţională de Investiţii și la Ministerul de Externe

1060

Octavian Alin Greblă, fiul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, a fost numit la conducerea companiei strategice IAR Ghimbav, care se ocupă cu fabricarea de echipamente pentru industria aeronautică.

Fiul lui Greblă ocupă funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie al IAR Ghimbav, hotărârea fiind luată de către acţionarii IAR Ghimbav. Hotărârea a fost luată doar de reprezentantul Ministerului Economiei, care deţine aproape 65% din numărul de acţiuni, singurul participant la Adunare.

Funcția deținută de Octavian Alin Greblă este plătită cu peste 2.700 de lei net.

Publicația Adevarul a prezentat o declarație de avere a fiului lui Greblă, potrivit căreia, acesta deţine şi funcţia de consilier juridic la Compania Naţională de Investiţii, dar și consilier la Ministerul de Externe, de unde încasează un venit anual de peste 73.000 lei.

Octavian Greblă a fost şi viceconsul la Paris, începând cu anul 2012, fiind detaşat direct de la Ministerul Afacerilor Europene.

Acesta a fost și economist la compania Vulcan. De asemenea, el este fost avocat, fiind suspendat din baroul Dolj.