Florin Cîțu, despre economia României: ”Vom ieși din această criză mai bine decât ne așteptăm!”

549
sursa foto:psnews

Florin Cîţu, Ministrul Finanţelor Publice, se arată optimist în ceea ce priveşte revenirea economiei româneşti după perioada de criză sanitară. El spune că multe IMM-uri s-au reorientat la situaţia economică actuală si plătesc taxe, încasările la bugetul de stat luna aceasta fiind puţin sub nivelul aceleiaşi perioade a anului trecut.

El a spus că multe IMM-uri care au făcut ”reconversia” şi s-au adaptat situaţiei actuale, începând că producă ceea ce se cere pe piaţă şi iar aceste IMM-uri plătesc taxele. În acest context, Cîţu şi-a exprimat încrederea în economia românească despre care spune că va fi ”mai puternică” după criză. Cîţu spune că, în ceea ce priveşte încasările la bugetul de stat, România se află ”puţin sub ce era anul trecut”.

Voi avea rezultatele peste cinci zile şi atunci voi putea şti exact cum stă situaţia, dar au revenit la plata impozitelor şi asta mă bucură pentru că aveam nişte estimări foarte dure pentru luna aprilie, dar rezultatele sunt mai bune decât ne aşteptam. Aşa cum răspunde economia în acest moment, am încredere că vom reveni mai puternici după această perioadă.(…) Revenirea cam toată lumea o vede puternic, pentru că măsurile pe care le iau România şi alte ţări au fost acelea de a menţine capacitatea de producţie” a declarat ministrul Finanţelor.

sursa:antena1