Fost politician gorjean, condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune

1179

Membrii unei grupări, printre care se află și un cunoscut liberal la momentul producerii faptelor, Lucian Boian, au primit condamnări la închisoare cu executare sau cu suspendare din partea Tribunalului Sălaj, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.
Lucian Boian a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare. „În final aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare în regim de detenţie. În baza art. 72 alin. 1 Cod penal rap. la art. 404 alin.4 lit. a Cod procedură penală deduce din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului B V L durata reținerii, durata măsurii arestului preventiv şi durata arestului la domiciliu de la data de 25.11.2015 până la data de 05.04.2016 inclusiv“, se arată în sentința judecătorească.

Boian a mai trecut pe UNPR, PSD, PP-DL.

Sentința a fost atacată și Curtea de de Apel va avea ultimul cuvânt de spus în acest caz.
Aceeași pedeapsă a fost primită de Cătălin Petrișor Catrinoiu, considerat „creierul“ activității.

Cătălin Adrian Ionescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.
Conform anchetatorilor, mai multe persoane din Târgu Jiu și Cluj Napoca s-au asociat în vederea determinării, prin inducerea în eroare a mai multor primării din Sălaj să încheie contracte cu societatea comercială „Programul pentru Sporirea Capacității Administrative“.