Fostă telefonistă, pasionată de confecționarea păpușilor

377

Mihaela Jinca, în vârstă de 50 de ani, fostă telefonistă are o pasiune ieşită din comun: confecţionează păpuşi din materiale textile. A realizat până acum câteva zeci, care au ajuns în posesia celor care s-au îndrăgostit de acestea atunci când le-au văzut prima dată. În urmă cu câţiva ani, aceasta a descoperit pe Internet pe cineva în Spania care realiza păpuşi tricotate. Aşa a început această pasiune neobişnuită. Meştera a confecţionat, la început, tot felul de animăluţe, dar, până la urmă, s-a axat pe realizarea păpuşilor, pentru că-i plac în mod deosebit.

Mihaela Jinca

Fosta telefonistă a reuşit să confecţioneze zeci de păpuşi. Munceşte câteva ore pe zi timp de o săptămână şi jumătate sau chiar două săptămâni, în funcţie de complexitatea modelului. Părţile care sunt realizate cu cea mai mare dificultate sunt ochii şi hăinuţele. Toate operaţiunile sunt efectuate manual.

Mihaela Jinca

Dimensiunile păpuşilor sunt cuprinse între 30 şi 40 de centimetri, în funcţie de grosimea firului din care este realizată. Scheletul este făcut din sârmă, iar de realizarea acestuia se ocupă tot Mihaela. Unele dintre păpuși sunt expuse într-un magazin de suveniruri de pe Calea Eroilor din Târgu Jiu pe care Mihaela Jinca îl deține.