Fostul coordonator al Ambulanței Novaci, sancționat de Arafat. În ambulanță au fost găsite medicamente expirate

534

Un echipaj de ambulanță de la substația Novaci a fost verificat în curtea Spitalului Clinic de Urgență Floreasca chiar de către secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Acesta a descoperit o serie de nereguli grave și a solicitat o echipă de la Direcția de Urgențe Medicale. Astfel, asistentul medical Constantin Urdă se afla în față, alături de ambulanțier, în timp ce lângă pacient se afla un membru al familiei, situație interzisă. Mai mult decât atât, asistentul nu purta centura de siguranță, la fel ca și aparținătorul pacientului și bolnavul transportat cu ambulanța. De asemenea, echipa de control a constatat că unele medicamente erau expirate.
În urma acestor nereguli, asistentul medical Constantin Urdă, care a fost și coordonatorul substației de la Novaci, a primit o sancțiune de 2.000 de lei.
Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, a spus că este îngrijorător că toate problemele au fost depistate la un angajat care a condus unitatea de la Novaci și că este posibil ca acesta să fie și cercetat disciplinar.

De asemenea, directorul Ambulanței Gorj a spus că asistentul medical va suporta amenda din propriul buzunar.