Fostul director al Diviziei Miniere din cadrul CEO, condamnat la închisoare cu executare

686

Fostul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, a fost condamnat, ieri, la închisoare cu executare. Acesta a primit o pedeapsă de patru ani de detenție. Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă și poate fi contestată.

Daniel Antonie a fost trimis în judecată, în anul 2016, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat în dosarul său este de peste 400.000 de lei. Daniel Antonie a fost trimis în judecată împreună cu alte persoane: Vasile Ghimişi, contabil la Diviza Minieră, afaceriştii Florin Temelie şi Daniel Sever Giurcău, fratele şefului de la Protecţia Consumatorilor, Mădălin Giurcău. Prin firmele celor doi au fost achiziţionate la prețuri supraevaluate truse sanitare de prim ajutor şi furtunuri pentru stingerea incendiilor.

Vasile Ghimişi a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, iar Gurcău și Temelie au primit pedepse de doi ani și șase luni și de doi ani de închisoare cu suspendare.