Funcțiile de ministru: una mie, una ție

1222

Sunt persoanele care conduc ministere și au în subordinestructuri cu mii de angajați. Cum sunt selectați cei care ajung miniștri și cum se distribuie domeniile? Simplu: se împart frățește, de șefii de partid, de la centru. O confirmă unul dintre liderii PSD.

Una mie, una ție! Asta este metoda de împărțire a ministerelor. Posturile de demnitate sunt date, ca la poker, jucătorilor de la masa guvernului. Ministerele sunt împărțite între județe, care trebuie să primească, prin rotație, posturi în primul eșalon și în cele seunde. Cine sunt cei care fac împărțirea? Liderii politici de la capitală. O confirmă președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care a explicat regula: cine are azi un ministru, mâine stă pe tușă sau trebuie să se mulțumească și cu posturi de secretar de stat sau în agențiile statului.

Sincr. Florin Cârciumaru, preşed PSD Gorj

Cum se face evaluarea? La partid! Liderii politici sunt şi cei care dau…avizele

Sincr. Florin Cârciumaru, preşed. PSD Gorj

Pesediștii din Gorj au făcut o listă de așteptare, pentru posturile de secretar de stat, pe care se află Bebe Ionică, fost secretar de stat la Comunicații, Mihai Prunariu, șeful de la AJF Gorj, Cristian Toader Pasti, consilierul Șefului Consiliului Județean Gorj.