Galerie foto| Cum au fost primiți elevii din Vrancea la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu

382

14 copii au străbătut sute de kilometri, din Vrancea, până în Gorj, pentru a vizita locul în care s-a născut și a trăit Ecaterina Teodoroiu. Elevii știu toate actele de eroism ale acesteia, știu și locul în care aceasta s-a jertift pentru patrie și au vrut să pornească pe urmele eroinei. Tinerii de la Școala din Străoane au depus și o coroană de flori la Mausoleul din Piața Prefecturii.

În locul în care a fost ucisă Ecaterina Teodoroiu, în luna august, când se vor împlini 100 de ani de la moartea sa, va fi ridicat un monument, a explicat Ion Cârțu, directorul Gimnaziale din Străoane, județul Vrancea.

Locul în care eroina a murit pe câmpul de luptă încă este cunoscut și astăzi.

Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu va întoarce vizita de astăzi chiar pe 22 august. Aproximativ 20 de elevi, însoțiți de profesori, vor merge în Vrancea. Colaborarea dintre cele două școli se derulează de un an, a declarat directorul instituției, Livia Zamfir.

Astăzi, elevii din Vrancea au fost întâmpinați cu mai multe momente artistice. Copiii au vizitat apoi Casa Memorială a eroinei, urmând ca mâine să meargă la Hobița și Tismana.