Gorjean depistat de polițiști cu alcool în aerul expirat, deși folosise apă de gură. Solicită modificarea Codului Rutier

891

Un bărbat din localitatea Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, solicită modificarea Codului Rutier, în sensul stabilirii unui barem pentru sancționarea șoferilor care au consumat alcool. Daniel Vernel-Vîţă a fost oprit în trafic şi testat cu un aparat pentru stabilirea alcoolemiei, care a indicat valoarea de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat, cu toate că nu consumase vreo băutură alcoolică, ci doar folosise o apă de gură.

Daniel Vernel-Vîţă 

Conducătorul auto a mers imediat la spital cu poliţiştii de la rutieră, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar rezultatul făcut de un laborator de specialitate din Slatina a indicat valoarea zero. Daniel este inginer şi spune că a fost nevoit să piardă mai multe zile şi să achite diferite sume de bani, deşi era nevinovat.
Conducătorul auto susține că polițiștii i-au mărturisit că s-au confruntat și cu alte situații de acest gen.

Daniel Vernel-Vîţă 

Daniel Vernel-Vîţă a contestat în instanța de judecată sancțiunea primită și a trimis un memoriu pentru modificarea legii. Acesta susține că a fost afectat psihologic și că nu a mai putut să își desfășoare activitatea în mod corespunzător. În plus, acesta a pierdut două zile și a cheltuit diferite sume de bani fără să fie vinovat.

Daniel Vernel-Vîţă