Gorjenii aruncă gunoaie peste tot. Zeci de reclamații de la cetățeni

640

Gorjul pierde lupta cu gunoaiele! Zilnic autoritățile sunt sesizate prin numărul de WhatsApp pus la dispoziția cetățenilor că deșeurile împânzesc localitățile județului. Cel mai recent mesaj a fost trimis ieri. Un cetățean a sesizat că în apropierea municipiului Târgu Jiu sunt grămezi de gunoaie. Reprezentanții Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj au mers la locul indicat, iar imaginea era una dezolantă. Luis Popa, șeful serviciului, cere sprijin primarilor pentru ca gunoaiele să nu mai fie aruncate la voia întâmplării.

Luis Popa, director Serviciul de Gestionare a Deșeurilor Gorj

Articole vestimentare, lenjerie intimă, dar și peturi au fost aruncate pe câmp. Angajații serviciul spun că oamenii sunt certați cu bunul simț, iar problema gunoaielor este departe de a se rezolva în România.

Angajat

Zeci de solicitări sunt trimise pe numărul de WhatsApp pus la dispoziție de Serviciul de Gestionare a Deșeurilor Gorj, însă angajații nu pot face nimic decât să meargă și să curățele zonele afectate. O amendă în acest sens poate fi dată numai de administrațiile publice locale, dacă cei rău intenționați sunt prinși în fapt. Luis Popa critică primarii gorjeni că nu fac nimic în acest sens de teamă să nu piardă voturi.

Luis Popa, director Serviciul de Gestionare a Deșeurilor Gorj

Numărul la care cetățenii pot semnala o problemă și trimite imagini cu gunoaie este 0720 481 036.