Gorjul, județul condus de condamnați penal și politicieni fără viziune

852

Gorjul, județul lipsit de legături rutiere și feroviare, condus de condamnați penal, dar și de politicieni fără viziune. Astfel, județul nostru este printre cele care a pierdut cea mai mare populație în ultimii 30 de ani. Așadar, în cadrul emisiunii ”Romaina, te iubesc!” de la Pro Tv, jurnalistul Cosmin Savu a prezentat date infiorătoare. Gorjul este bogat în resurse naturale variate ( păduri, ape, gaze, petrol și altele), însă este extrem de sărac în politici publice în folosul cetățeanului, dar și în realizări. La toate acestea se adaugă baronii locali care au lăsat în spatele lor un dezastru inimaginabil, aruncând Gorjul pe ultimele poziții în clasamentul calității vieții. Că tot am vorbit de pierderea populației, din județul nostru au emigrat un sfert din întreaga populație (100.000 de gorjeni). Au plecat care cum au apucat, în țări străine pentru a-și asigura un trai mai bun, departe de locul unei au copilărit, lăsându-și amintire în urmă. Așadar, clanurile politice, personaje nocive ale unei dezvoltări normale și migratori politici lipsiți de scrupule, toate alcătuiesc peisajul unui județ furat bucată cu bucată. La începutul acestui articol am adus în discuție liderii politici. Primul pe listă este Ion Călinoiu. Acesta a fost președinte al Consiliului Județean Gorj timp de trei mandate, apoi i-a succedat lui Nicolae Mischie , condamnat la 4 ani de inchisoare pentru fapte de corupție. Mischie a fost considerat unul dintre cei mai puternici baroni locali ai României.

Ambianță

Între timp, baronul a decedat, iar Ion Călinoiu s-ar fi putut afla și astăzi la un al 4-lea mandat, însă a fost găsit incompatibil pentru că încasa mai mulți bani din mai multe funcții, fiind condamnat la 4 luni de închisoare cu amânarea pedepsei.

Ion Călinoiu

Vremea a trecut, iar îl locul lui Călinoiu a ajuns Cosmin Popescu, actualul președinte al Consiliului Județean Gorj. În cea de-a doua parte a acestui articol, dorim să aducem în discuție și infrastructura rutieră a județului, care este una bună, în mare parte moștenită dinainte de perioada anilor 1989. Problemele apar când facem referire la legăturile cu județele din țară sau poate și cu vecinii României. Șeful Drumurilor Naționale Târgu Jiu este Ion Tudor, care înainte de 1989 a fost ofițer la Securitate, după a ocupat funcția de șef în SRI Gorj, apoi șef la Poliția Comunitară, dar și șef al Gărzii de Mediu. Vorbe deșarte sau aruncate în vânt, asta am constat cu toții în privința unui drum expres Craiova-Târgu-Jiu. Revenim puțin la Cosmin Popescu, condamnat și el la 2 ani de închisoare cu suspendare . Și domnia sa a vorbit despre acel drum expres.

 Cosmin Popescu

Șoselele de mare viteză din Oltenia, dar și alte investiții colosale sunt prezente, din păcate, doar pe hârtie.

Sursa articol și sunet: Protv- ”România,te iubesc!”