Grevă de avertisment astăzi la Transloc

433

Protestul a avut loc în dimineața acestei zile între orele 7.00 și 9.00, traseul cel mai afectat fiind 9 Mai – Artego. Ar fi trebuit asigurată o treime din numărul de curse, dar nu s-a ajuns la o înțelegere cu administrația , astfel s-a decis  blocarea în totalitatea a activității de pe principalul traseu din oraș. Pe acest traseu au circulat însă mașini care sunt pe rutele periferice, astfel au preluat  oamenii care erau în stații, în așteptare, la acel moment.Angajații spun că odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, au pierdut 300 de lei la salarii. Aceștia se mai plâng și de faptul că mijloacele de transport nesigure, care pun în pericol atât viața lor cât și a călătorilor. Peste 70 % din parcul auto al firmei de transport în comun din Targu Jiu este bun de casat.

Vox protestatar1

Șoferii spun că au discutat și cu directorul societății aceste aspecte, însă acesta nu face nimic decât să îi amenințe.

Vox protestatar2

Conducerea Transloc spune că această grevă a salariaților nu este justificată. Referitor la salarii, Vasile Căilean spune că problemele angajaților nu vor putea fi soluționate. Nu sunt bani pentru majorarea lefurilor, a mai adăugat Căilean.

Sincr Vasile Căilean, director Transloc

Șoferii care au fost pe traseu la momentul începerii protestului, nu s-au oprit pe traseu, ci din respect pentru călători i-au dus până la capăt de linie. Greva de avertisment s-a încheiat la ora 9, iar în prezent se circulă normal pe toate traseele. În data de 22 mai va fi organizată o grevă generală, la care vor participa toți angajații Transloc.