Grevă japoneză la Cariera Roșiuța

323

Protest la Cariera Roșiuța din cadrul Compexului Energetic Oltenia! Cinci persoane au intrat încă de ieri în grevă japoneză fiid nemulțumiți de salarizare. Mai mult, oamenii acuză liderii de sindicat că nu le-au reprezentat interesele atunci când au negoicait noul contract colectiv de muncă. Cinci mineri de la Cariera Roșiuța au intrat , de ieri dimineață, în greva japoneză. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că sporul de carieră și cel de periculozitate s-au redus. Nicu Bunoica, Liderul Sindicatului Solidaritatea spune că și în cariera Lupoaia vor urma proteste.

Vox1:  Nicu Bunoaica

Nicu Bunoica, spune că protestatari vor să se retragă din Sindicatul Liber Cariera Roșiuța, afiliat FNME, supărați că liderii lor nu i-ar fi reprezentat la negocierea contractului colectiv.

Vox2:  Nicu Bunoaica 

Nemulțumirile angajaților din Complexul Energetic Oltenia au apărut după negocierile la contractul de muncă și acordarea de clase de salarizare, care au avantajat anumiți angajați. Minerii vor desființarea posturilor de inspectori sociali, create pentru sindicalisti, pe care vor să-i trimită în productie.