Greva se extinde si la Cariera Tismana

269

Greva japoneză din cadrul Complexului Energetic Oltenia ,persistă. În prezent, 500 de mineri au intrat la muncă purtând la braț o banderolă albă. Minerilor de la Lupoaia și de la Roșiuța, li s-au alăturat și cei de la Cariera Tismana. Sindicalistul Nicu Bunoaica spune că oamenii nu vor renunța la protest dacă problemele din cariere nu vor fi rezolvate.

Nicu Bunoaica

Liderul de la Lupoaia spune că joi a invitat la sediul EMC Motru, conducerea Directoratului CE Oltenia, parlamentarii dar și deputații de Gorj pentru a discuta probleme cu care se confruntă minerii zi de zi în activitate.

Nicu Bunoaica

În cazul în care acest demers va fi ignorat, minerii amenință că vor intra în grevă spontană timp de două ore, după care va urma greva generală.

Nicu Bunoaica

Bunoaica a precizat că la întâlnirea de joi protestatarii își vor spune în fața factorilor de decizie doleanțele și anume problema personalului îmbătrânit și lipsa din producție, salariile mici de care beneficiază și reducerea vârstei de pensionare, punctul cel mai important al protestului.

Nicu Bunoaica

Revendicările salariaților CEO vor fi trimise, în scris, și Ministerului Energiei.