Gunoiul din Drăguțești, neridicat. Primar: Cetățenii sunt batjocoriți!

245

Se complică lucrurile privind ridicarea gunoiului în județul Gorj. Încă o comună devine focar de infecție după ce operatorul de salubritate a refuzat să ia resturile menajere de la porțile localnicilor. Este vorba despre comuna Drăguțești. Primarul Ion Popescu susține că firma care se ocupă de ridicarea deșeurilor i-a impus să majoreze tarifele. Pentru că edilul nu a acceptat să umfle factura cetățenilor, oamenii au rămas cu gunoaiele în fața caselor.

Ion Popescu, primar Drăguțești

Edilul din Drăguțești susține că a primit asigurări de la operatorul cu care a încheiat contractul în vederea ridicării deșeurilor că gunoiul din comună va fi luat și transportat la Mehedinți. Promisiunile nu au fost respectate, iar pentru ca oamenii să nu rămână cu gunoiul în curte, operatorul a cerut primarului să majoreze tarifele.

Ion Popescu, primar Drăguțești

Primarul din Drăguțești arată cu degetul spre Luis Popa, șeful Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și fost director al depozitului de gunoi din Târgu Jiu, pe care îl acuză că nu a făcut nimic pentru ca acest depozit să intre în legalitate. Mai mult, edilul susține că Luis Popa i-ar fi reproșat că nu a pus presiune pe prefectul Corneliu Răducan Morega în vederea redeschiderii gropii de gunoi.

Ion Popescu, primar Drăguțești

Contactat telefonic, Luis Popa a declarat că nu dorește să comenteze acest subiect.