Imobil istoric din Târgu-Jiu, lăsat în paragină. Urmează să fie pus la pământ

915

Fosta casă a avocatului Francisc Milescu, care a fost și primar al orașului Târgu-Jiu, urmează să fie demolată. Această clădire se află în curtea Spitalului de Psihiatrie de la Pasarelă, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Ferestrele stau să cadă, iar tencuiala picată permite oamenilor să vadă bucățile vechi de cărămidă. Imaginea creată este una dezolantă, iar autoritățile nu fac nimic în acest sens pentru a păstra o parte din istoria teatrului.

A declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. De asemenea, acesta a menționat că regretă stadiul în care sunt aduse toate clădirile care au o istorie memorabilă. Ion Cepoi a precizat că a făcut mai multe demersuri pentru reabilitarea acestui imobil, dorindu-și să fie transformat într-un muzeu al teatrului din Gorj, însă fără rezultat.

Ion Borhină, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a spus că imobilul aparține Consiliului Județean și că în urmă cu mult timp a fost chiar dispensar TBC.

Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, a declarat că firmele interesate care doresc să demoleze această clădire, pot depune dosarele până pe 11 octombrie.